Exempel på lyckade resultat

Start-up bolag på Innovatum är ett gott exempel på hur bidrag från Sparbanksstiftelsen radikalt kan förändra tillvaron.

Innovatum Inkubator ansökte och fick pengar från Sparbanksstiftelsen Väst år 2008 till att inrätta en fond där kreativa unga entreprenörer kan få upp till 100 000 kronor till att utveckla sina idéer. Avsikten med pengarna var att hjälpa unga entreprenörer att starta företag och lansera sina produkter.

Entreprenör som tidigt börjat jobba med visualiseringseffekter inom film ansökte och fick 100 000 och kunde med hjälp av detta bidrag börja bygga upp sitt företag och samtidigt utveckla sin mjukvara Naiad.

En dag när bolagets VD sitter på kontoret ringer telefonen. Samtalet kommer från Nya Zeeland där man håller på att spela in en ny film. Bolagets tjänster behövs och VD åker till Wellington för att delta i produktionen av filmen Avatar.

Intresset för programmet Naiad växer lavinartat. Bolaget  säljer nu licenser till hela Hollywood, företag i Europa och Asien står i kö för att få tillgång till programmet.

Efter en rad erbjudanden säljer bolaget två år senare programmet Naiad till det amerikanska företaget Autodesk världsledande på 3D-design.

I november 2012 flyttar VD med familj till San Fransisco och Silicon Valley. VD blir ny chef för Autodesks Effects Animation Division och ansvarig för Autodesks framtida produktutveckling inom 3D Visual Effects/simuleringserbjudanden.

Framgångssagan är ett faktum! Återigen har en svensk superentreprenör gjort internationell braksuccé och tagit över världen inom sitt område!

Vi hoppas och tror att stiftelsens pengar har bidragit en del i starten av denna framgångssaga.!