Exempel på lyckade resultat

Marcus Nordenstam är ett gott exempel på hur bidrag från Sparbanksstiftelsen radikalt kan förändra tillvaron.

Innovatum Inkubator ansökte och fick pengar från Sparbanksstiftelsen Väst år 2008 till att inrätta en fond där kreativa unga entreprenörer kan få upp till 100 000 kronor till att utveckla sina idéer. Avsikten med pengarna är att hjälpa de unga entreprenörerna att starta företag och lansera sina produkter.

Marcus som tidigt börjat jobba med visualiseringseffekter inom filmen ansökte och fick 100 000 och kunde med hjälp av dessa arbeta på Innovatum med att bygga upp sitt företag och samtidigt utveckla sin mjukvara Naiad. Marcus kompanjon i bolaget blev Robert Bridson på Univerisity of British Colombia.

En dag när Marcus sitter på kontoret ringer telefonen. Samtalet kommer från Nya Zeeland där man håller på att spela in en ny film. Marcus tjänster behövs och Marcus åker till Wellington för att delta i produktionen av filmen Avatar.

Intresset för programmet Naiad växer lavinartat. Marcus säljer nu licenser till hela Hollywood, företag i Europa och Asien står i kö för att få tillgång till programmet.

Efter en rad erbjudanden säljer Marcus två år senare programmet Naiad till det amerikanska företaget Autodesk världsledande på 3D-design.

I november 2012 flyttar Marcus med familj till San Fransisco och Silicon Valley. Marcus blir där chef för Autodesks Effects Animation Division och ansvarig för Autodesks framtida produktutveckling inom 3D Visual Effects/simuleringserbjudanden.

Framgångssagan är ett faktum! Återigen har en svensk superentreprenör gjort internationell braksuccé och tagit över världen inom sitt område!

Vi hoppas och tror att stiftelsens pengar har bidragit en del i starten av denna verklighets-saga!

Stiftelsen önskar Marcus lycka till i framtiden!