Motivering för 2015 års stipendier

Sparbanksstiftelsen Västs idrottsstipendium för insatser gjorda 2015 till Frida Kinhult och Viktor Hagborg Asp!

För fjortonde året delar Sparbanksstiftelsen Väst i samarbete med Västsvenska Idrottsförbundet ut två idrottsstipendier à 25.000 kr.

Stipendierna delas ut till nedanstående med motiveringarna:

Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb, Fiskebäckskil

Frida är en positiv och utåtriktad tjej som är målmedveten och envis som dessutom älskar tuffa utmaningar. Hon hjälper också till på golfklubben med juniorträningar och är även fadder för nya golfare.

Frida läser ekonomlinjen på Korrespondensgymnasiet, vilket är en ”online skola”, allt för att effektivt kunna kombinera studier med golfspel.

De främsta meriterna är vinst i slagspelet på Girls British Open 2015, flick VM 2015 med en bronsmedalj i lagtävlingen och en 7e plats individuellt och dessutom SM-vinst för flickor 2013 och 2014.

Målet är att kunna utvidga sin satsning genom att träna på bra anläggningar utomlands under vinterhalvåret och kunna ta hjälp av specialtränare för att skynda på Fridas utveckling. Stipendiet ger goda förutsättningar för detta.

Vi önskar Frida lycka till i sina kommande satsningar!

Viktor Hagborg Asp, Onsjö Golfklubb, Vänersborg

Viktor är en lugn och målmedveten kille som gillar att träna och vara med kompisar. Han tycker om att tävla, både i lag och individuellt.

Han går i nionde klass på Tärnan i Vänersborg, tycker att skolan funkar bra, SO är favoritämnet. Nästa år flyttar han till Uppsala för att fortsätta sin elitsatsning med studier på Riksidrottsgymnasiet.

De främsta meriterna är rankningen som etta i Sverige, uttagen i pojklandslaget 2013-15, tvåa i italienska öppna mästerskapen 2015 och dessutom utsedd till årets rookie i svensk juniorgolf 2015.

Stipendiet kommer ge Viktor möjlighet att verkligen kunna satsa på att bli en seniorgolfare på allra högsta nivå, det är en lång väg dit, men nu får han extra möjligheter.

Vi önskar Viktor lycka till i sina kommande satsningar!

Utdelningen sker:

Frida – vid Skaftö Golfklubbs årsmöte söndagen den 8 maj 2016, kl 11.00, Skaftö Golfklubb

Viktor – vid Vänersborgsgalan lördagen den 8 april 2016, kl 19.00, Arena Vänersborg

Stipendierna delas ut av stiftelsens styrelseledamot Kent Olsson, Lysekil.

Stiftelsen delar årligen ut avkastningen från aktier som bidrag, främst till utvecklingsprojekt inom näringsliv, forskning och utbildning men även till kultur och idrott. Syftet med stipendierna är att stödja unga, lovande, aktiva ungdomar så att de kan få ytterligare möjligheter att utvecklas inom sin idrottsgren.