Motiveringar för 2013 års stipendier

Sparbanksstiftelsens idrottsstipendiater 2013

Klara Mattsson, stavhopperska i IK Orient

Klara är en positiv, framåt, social tjej som gillar att pröva på nya saker. Hon går första året på gymnasiet, teknikprogrammet på Östrabo och kombinerar detta med Uddevalla elitidrottsgymnasium. Klara är tävlingsinriktad och vill alltid prestera bra i såväl skolarbete som sin idrott. De tävlingar Klara har ställt upp på, med tävlande i sin åldersklass, har hon gått obesegrad igenom. Centimetrarna har ökat rejält från världsungdomsspelen ute i Göteborg 2012 där hon hoppade 3,14 till ungdomsfinnkampen ute i Stockholm 2013 då hon hoppade 3,72.

Klara tänker använda stipendiet till tävlingar eftersom hon ofta måste åka längre sträckor för att delta och stavhopp inte alltid finns på programmen i alla tävlingar.

Vi önskar Klara lycka till i sina kommande satsningar!

Gabriel Andersson, roddare från Strömstads Roddklubb

Gabriel är en positiv, glad och trevlig kille, anses vara ”ordenlig” och älskar att träna och lära sig nya saker. Han går på riksidrottsgymnasiet för rodd i Strömstad och har bland de bästa betygen där och tycker utbildning är roligt. I planen ingår universitetsstudier om ett par åt. Några av Gabriels främsta meriter 2013 är: SM guld i dubbelsculler, herrar junior A 2000 m och SM silver i singelsculler, herrar junior A 2000 m. Han tycker också att längdskidor är väldigt roligt och det är värt att nämnas att han, förra åkte öppet spår på tiden 5,41,22.

Gabriel tänker bl.a. använda stipendiet till att åka på ”varmorts” träningsläger under vinterhalvåret, då det välbehövligt inom rodden.

Vi önskar Gabriel lycka till i sina kommande satsningar!