Studenter uppmärksammades för sina utlandserfarenheter med stipendier från Sparbanksstiftelsen Väst

Blommor, choklad och stora checkar delades ut under högskolans årliga våryra. Studenter uppmärksammades för sina utlandserfarenheter med stipendier från Sparbanksstiftelsen Väst.

Idag har vi besök av en av våra bästa vänner nämligen Sparbanksstiftelsen Väst, sa prorektor Jan Theliander och fortsatte: De har som tradition att dela ut stipendier som stöttar våra studenters internationella resor.

Studenterna delade med sig av sina erfarenheter från scenen och berättade om nya kulturella erfarenheter och nya perspektiv, men också om en djupare förståelse för sitt framtida yrke.
-Det är fantastiska små miniberättelser vi fått höra. Utlandsstudier är oerhört berikande, poängterade Jan Theliander.

De fyra studenterna från det Socialpedagogiska programmet som belönades med stipendier från Sparbanksstiftelsen Väst hade genomfört sin praktik i södra Kenya. Där arbetade de med att stärka kvinnors och ungas position och rättigheter i samhället genom framför allt utbildning.
-Vi fick inblick i hur man kan jobba med socialt arbete i en lokal organisation där man inte har samma resurser som vi har här hemma, berättade de.

Studenterna drog bland annat igång en lyckosam insamling via Facebook för att samla in pengar till mensskydd till de kenyanska flickorna så att de lättare skulle kunna ta sig till skolan under dessa perioder.

Årets stipendiater Sparbanksstiftelsen Väst:
Tjej, Socialpedagogiska programmet, Kenya
Tjej, Socialpedagogiska programmet, Kenya
Tjej, Socialpedagogiska programmet, Kenya
Tjej, Socialpedagogiska programmet, Kenya