Motivering för 2016 års idrottsstipendiater

Sparbanksstiftelsen Västs idrottsstipendium för insatser gjorda 2016.

Tjej från Hälle IF, friidrott/kort sprint

Hon är en glad, spontan, livlig och nyfiken tjej som gärna fotograferar i naturen, tittar på film, lyssnar på musik och är med sina kompisar. Hon är med och tränar och visar de yngre grupperna sprintteknik och stegövningar.

Hon går andra året på samhällsprogrammet och elitidrottsgymnasiet för sin idrott för att kunna utveckla sig inom sprint. Hon siktar mot högskola i Göteborg med närheten till träningsmöjligheter där och utbildning inom vårdsektorn med samhällsinriktning som grund.

De främsta meriter är silver på 200 m och en 6:e-placering på 100 m vid USM17.

Målet är att hon skall utveckla sig i Sverige inom kort sprint och kunna ligga på topp 3 stabilt samt en plats i det svenska landslaget.

Vi önskar henne lycka till i sina kommande satsningar!

 

Kille, Skridskoklubben Trollhättan, Frändefors

Han är en utåtriktad och målmedveten kille som inte ger upp i första taget, är oftast positiv och glad och har även ett stort båtintresse. Han hjälper ibland till med skridskoskolan där han leker, tränar och instruerar barnen, allt med fokus på att ha roligt.

Han går sista året på Birger Sjöbergs-gymnasiet i Vänersborg, på teknikprogrammet med ämnen som matte och fysik. Men mycket frånvaro senaste året har gjort studierna tuffare, han hoppas ändå kunna ta studenten med ett betyg som han är stolt över.

De främsta meriterna är en åttondeplats på Juniorvärldscupen i Italien och att vara svensk juniormästare på 500 m, 1.000 m i sprint och bästa junioren i Sverige sammanlagt över sex lopp.

Stipendiet kommer ge honom möjligheter att träna utomlands med de bästa, allt för att kunna satsa mot målet som är OS 2022.

Vi önskar honom lycka till i sina kommande satsningar!

Scroll to Top